Lid van de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde

Contact

Adres:
Loonsebaan 37
5263 CL Vught
Telefoon:
073 - 656 94 92
E-mail:
Karel Gerritse

Wanneer kan ik homeopathie gebruiken?

Homeopathie kunt u heel goed zelf toepassen bij kleine ongemakken of lichte verwondingen, blessures en acute ziekten zoals griep en infectieziekten. Artsen die zijn aangesloten bij de AVIG geven hier geregeld cursussen over.

Kracht van homeopathie
De grote kracht van homeopathie ligt vooral in de behandeling van chronische aandoeningen, het versterken van de weerstand en het verhogen van de vitaliteit . Enkele voorbeelden zijn: luchtwegaandoeningen, gewrichtsklachten, ontstekingen, huidaandoeningen, allergieën, maag- en darmstoornissen, hoofdpijnen, en slaapproblemen. Ook patiënten met klachten van psychische aard (bijvoorbeeld stemmingsstoornissen, angsten, gevolgen van trauma), ondervinden vaak grote baat bij homeopathie.

Uiteraard zijn niet alle ziekten door middel van homeopathische behandeling te genezen. In de praktijk blijkt, dat in 70% van de gevallen een duidelijke verbetering van de klachten optreedt. Als een passend geneesmiddel gevonden wordt, zal in ieder geval de kwaliteit van leven verbeteren. Mensen voelen zich beter, zitten ‘beter in hun vel’.